Isännöinti

Isännöitsijän tehtävät

two people sitting during day

Isännöitsijä valvoo taloyhtiön etua

Isännötsijän tehtävä on toimia taloyhtiön hallituksen ja asukkaiden apuna asunto-osakeyhtiön asioiden hoitamisessa. Isännöitsijä on siis ikään kuin töissä hallituksella ja sitä kautta koko taloyhtiöllä pitämässä huolta taloyhtiön kunnosta ja arvon kehittymisestä.

Noudatamme toiminnassamme hyvää isännöintitapaa ja taloyhtiön hyvää hallintotapaa.

 

 

Isännöitsijän tehtävät voidaan arjen tasolla jakaa kolmeen vastuualueeseen:

Isännöitsijä vastaa taloyhtiön hallinnosta

Taloyhtiön hallitus valitsee isännöitsijän, joka hoitaa taloyhtiön hallintoa hallituksen ohjeistamana. Käytännössä isännöitsijä tekee tavallisesti kirjanpidon, hoitaa tilejä ja kirjanpitoa sekä huolehtii sujuvasta arjesta.

Isännöitsijä auttaa sopimuksissa ja kilpailutuksissa

Hyvin toimivassa yhteistyössä isännöitsijä valmistelee asioita taloyhtiön hallitukselle, joka puolestaan tekee päätökset. Isännöitsijä toimii hallituksen ja siten koko taloyhtiön asiantuntijana sopimuksien teossa sekä korjaus- ja kunnossapitotöiden suunnittelussa ja koordinoinnissa. Näiden lisäksi isännöitsijä auttaa monesti kilpailutuksissa ja vaikkapa huolto-, kunnossapito- ja siivousasioiden sujuvassa järjestämisessä. 

Isännöitsijä avustaa taloyhtiön yhtiökokouksissa

Osakkaan suuntaan isännöitsijä näkyy usein yhtiökokousten järjestäjänä. Niissä isännöitsijä on aktiivisessa roolissa avatessaan yhtiön taloustilannetta ja hallintoa yhtiökokouksen osallistujille.

Etäisännöinti mahdollistaa isännöinnin kaikkialle Suomeen

man standing in front of group of men

Etäisännöinti pitää sisällään kaikki samat palvelut kuin normaali isännöinti, mutta kokoukset ja yhteydenpito hoidetaan sähköisten työkalujen avulla. Kokoukset on mahdollista järjestää myös hybridimallilla, jolloin osa kokoukseen osallistujista voi olla paikan päällä, osa osallistua etäyhteyden avulla.

Kokouksiin voi osallistua tietokoneelta tai mobiililaitteelta helppokäyttöisen kokousohjelmiston kautta. Kokousohjelmistossa onnistuvat näppärästi: 

  • Esityslistan laatiminen ja kutsujen lähetys
  • Digitaaliset valtakirjat ja vahva henkilötunnistautuminen
  • Suljettu lippuäänestys
  • Pöytäkirjan tarkastusprosessi ja pöytäkirjojen arkistointi

Sähköiset palvelut ja kanavat

three men laughing while looking in the laptop inside room

Varaa demo!

Haluaisitko tutustua sähköisiin palveluihin ja nähdä, mitä ne mahdollistavat? Ota yhteyttä, niin demoamme järjestelmiä mielellämme. 

Haluamme tehdä yhteydenpidosta ja tiedottamisesta helppoa, kustannustehokasta ja tavoittavaa – siksi suosimme sähköisiä palveluita ja kanavia.

Asukasportaali: Taloyhtiön asukassivustolla asioit sähköisesti isännöintitoimiston kanssa, tarkistat huoneistoasi koskevat asiat ja pysyt ajan tasalla taloyhtiön päivittäisissä asioissa.

Asukasportaalin hallitusnäkymä: Taloyhtiön hallitus näkee reaaliaikaisesti yhtiön taloustiedot ja pystyy valvomaan isännöitsijän toimintaa.

Tekstiviestitiedottaminen: Perinteistä paperipostia huomattavasti edullisempaa ja nopeampaa.

Etäkokousratkaisut: Mahdollistavat osallistumisen hallituksen kokouksiin paikasta ja laitteesta riippumatta.

Asiakirjojen digitointi: Taloyhtiön hallintoon liittyy paljon paperitöitä. Arkistointi on kätevämpää, kun materiaalit ovat sähköisenä tallessa. Autamme myös digitoimaan taloyhtiöiden aiempia arkistoja.

Tietoa asukkaalle

Asukasportaali-palvelussa voit tarkistaa asuinhuoneistoasi koskevat asiat, tehdä huoltopyynnöt ja asioida isännöitsijän kanssa. Sivujemme kautta voit tehdä myös muuttoilmoituksen.