Taloyhtiöstrategia – polku tulevaisuuteen

14.02.2022

Taloyhtiöstrategia

 

Liiketoiminnassa lähes jokaisella yhtiöllä on strategia, suunnitelma, jolla päästään haluttuun päämäärään. Taloyhtiöstrategian päämääränä ei ole tuottaa voittoa osakkeen omistajille, vaan tuottaa laadukkaita asumispalveluita, jotka helpottavat ja tuovat asumismukavuutta.

Kuvitellaan tilanne, jossa lähdet aamulla töihin. Heräät. Keität kahvit. Syöt aamupalan ja suuntaat autollesi tai polkupyörällesi. Jos et huomannut mitään erikoista, niin taloyhtiö on onnistunut perustehtävässään. Mikäli sähköt eivät olisi toimineet, vettä ei olisi tullut hanasta, ovi jumissa ja pihakin kuin luistinrata, niin sen olisit varmasti huomannut.

Taloyhtiöstrategialla määritellään ne tavoitteet, mitä osakkaat taloyhtiöltä haluaa. Halutaanko perustaso, johon olemme tottuneet vai voisimmeko visioida millaista asuminen parhaimmillaan voisi olla? Löytyisikö taloyhtiön pihasta yhteinen sähköpyörä tai yhteiskäyttöauto? Haluaisimmeko rentoutua tunnelmallisessa, viimeisen päälle laitetussa saunassa? Haluaisimmeko olla mukana ilmastonmuutoksen torjunnassa ja hankkia aurinkopaneelit sekä lisätä automaatiota vähentämään sähkön kulutusta? Haluaisimmeko viettää yhteisiä kesäiltoja taloyhtiön pihalla makkaraa grillaten? Vain taivas on rajana sille, mitä asumispalvelut taloyhtiössä voisivat olla.

Taloyhtiöstrategian kolme pohdittavaa osa-aluetta ovat:

Talon tekninen kunto

Haluammeko talomme olevan viimeisen päälle kunnossa, pidämmekö yllä perustasoa vai annammeko talon rapautua ja arvon laskea?

Kustannustaso

Mikä on sellainen kustannustaso, jolla halutut palvelut saadaan hankittua laadukkaasti?

Asumisviihtyvyys ja asumisen palvelut

Mitä palveluita haluamme taloyhtiön tuottavan? Millaista palvelun tasoa haluamme?

Näiden kysymysten pohjalta laaditun osakaskyselyn avulla selvitämme taloyhtiön osakkaiden ajatuksia taloyhtiön toiminnan kehittämisestä. Loistoisännöinnin asiakkaille laadimme aina taloyhtiöstrategian, sillä ilman strategiaa taloyhtiön johtaminen on kuin ajaisi autoa silmät kiinni. Tietää miten ajaa autoa, mutta ei tiedä mihin suuntaan ohjata.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!