Miten valmistautua yhtiökokoukseen?

9.02.2022

Yhtiökokoukseen parhaiten valmistaudut kokouskutsuun perehtymällä. Perehtyminen kannattaa tehdä ajoissa, sillä mikäli haluat selvitellä jotain asiaa, niin sillekin jää aikaa. Hyvässä yhtiökokouskutsussa on esityslistan lisäksi hallituksen päätösehdotukset ja niihin liittyvä materiaali. Pystyt jo ennen kokousta muodostamaan oman mielipiteesi käsiteltäviin asioihin. Valmiiksi muodostettu mielipide on myös helpompi esittää yhtiökokouksessa.

Tärkeimpiä asiakirjoja ovat tilinpäätös ja toimintakertomus, talousarvioesitys, kunnossapitotarveselvitys ja tilin- tai toiminnantarkastuskertomus. Hyvin laadittu tilinpäätösaineisto kertoo selvästi mihin rahat ovat kuluneet, mistä rahaa on tullut, onko tilikaudella ollut yllättäviä menoja ja miten budjetti on toteutunut. Lisäksi aineistossa voi olla kulutustietoja ja niiden vertailuja edellisiin vuosiin sekä vertailua alueen keskimääräisiin taloyhtiön kustannuksiin.

Lue täältä, miten toimia yhtiökokouksessa.

Perehtyessäsi materiaaleihin, kirjaa ylös kysymykset, joita sinulle tulee mieleen. Voit kysyä yhtiökokouksessa tarkentavia kysymyksiä niin hallitukselta kuin isännöitsijältä. Mikäli hallitus tai isännöitsijä ei osaa kokouksessa vastata kysymykseen, on heidän annettava kirjallinen selvitys kysymykseen kahden viikon sisällä kokouksesta.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!